Rhona Roode – Right Beside You

Na haar warm ontvangen debuutsingle You brengt zangeres Rhona Roode nu haar tweede single uit. Right Beside You gaat over de liefde tussen twee mensen en de rust die je bij je geliefde kunt vinden. Het popnummer met invloeden van R&B en Jazz is vanaf 24 september te beluisteren via Spotify en alle andere bekende streamingdiensten.

Rhona schreef de lyrics en muziek voor haar nieuwe single Right Beside You vanuit haar gevoel dat het zo ongelofelijk fijn is als je iemand naast je hebt staan die altijd de weg weet. Zowel letterlijk als figuurlijk. In het lied beschrijft Rhona dat ze door een bos loopt waar ze het pad even niet meer kan zien. Waar moet ze nu heen?

Vol vertrouwen in de ander

Plots verschijnt daar iemand die zegt: ‘Baby, I’m here, right beside you, I know the way, I will guide you’. Rhona: “Dit gaat voor mij over dat moment dat je iemand tegenkomt die bij je wil zijn. Iemand die vervolgens ook bij je blijft om het leven samen met je te delen. Je kunt dan samen door het bos wandelen en zoveel mooie dingen ontdekken. Vol vertrouwen in de steun van de ander als je zelf even de weg niet meer weet. En het is dan ook helemaal niet erg om de weg af en toe kwijt te raken, samen kom je daar weer sterker uit.”

On-Nederlands goed

Dit tweede nummer van Rhona is een prachtig vervolg op haar persoonlijke eerste nummer You, dat erg positief werd ontvangen. Amsterdam Funk Channel schreef er het volgende over:

“Eenmaal de eerste noten gehoord, legt Rhona een warme deken van geweldige vocalen neer, over een On-Nederlands goede productie met idem backing vocals. En dan dat saxofoontje… Het is een tikkeltje pop, een vleugje R&B en flink wat soul, dus niet makkelijk in een hokje te duwen. En ja, dit is een Nederlandse productie!”