Rufusking – Poor Mister Lee

Een bordje in een restaurant met een wel heel opmerkelijk opschrift kan verstrekkende gevolgen hebben. Niet in het minst vanwege het verhaal wat er achter schuil gaat. Het blijkt namelijk een waarschuwing te zijn bedoeld voor “voedselpiraten”, zij die zonder te betalen een restaurant verlaten.

De mannen van Rufusking zien dit beeld meteen voor zich en voegen aan deze verhaallijn toe de beruchte Blackbeard en een beteuterd achtergelaten restauranteigenaar, Mister Lee. Het plaatje is daarmee compleet en de tweede single van de energieke bluesrock formatie uit Zuid-Holland is een feit.

De tweede single van Rufusking werd opgenomen in Studio Suma 201 van Nieuwplaatz in Leiden en geproduceerd door Jan Stroomer (o.a. The Stream, Panda Noir, Sunday at Eight) voor het label Current Music.

We horen een strakke studioproductie met een levendige live feel. Een dikke drum-riff, de knorrende bas, het samenspel van twee gitaren en natuurlijk die unieke stem van Epping, maken het geheel tot de onmiskenbaar eigen sound van Rufusking. Het is Bluesrock, met een fijne dosis retro. Het is Ram Bam meets Ed Kowalczyk.