Rhona Roode – YOU

Zangeres Rhona Roode brengt dit voorjaar haar allereerste single uit: You. Het is een prachtig persoonlijk nummer over het verlies van een dierbare en hoe je de kracht kunt vinden om door te gaan. Het popnummer met invloeden van R&B en Soul kwam tot leven door een bijzondere samenwerking en is vanaf nu te beluisteren via Spotify en alle andere bekende streamingdiensten.

Rhona Roode studeerde in 2015 af aan het conservatorium, deed in de jaren daarna veel muzikale ervaring en levenservaring op, en voelde aan alles dat de tijd nu rijp was voor You. Deze eerste single van de Amsterdamse zangeres gaat over het gemis van een dierbare, hoe dit je leven compleet kan stopzetten, maar dat je ook de kracht kunt vinden om je leven weer op te pakken.

Hoe You tot leven kwam
De lyrics en muziek voor You schreef Rhona samen met Elaine van der Hoeven, zangeres en eigenaresse van zangschool Your Voice, waar Rhona ook vocal coach is. Elaine is trots op Rhona en op het eindresultaat, en vond het een feest om samen te werken met haar collega en dierbare vriendin. Rhona gebruikt vaak verrassende woorden om aan te geven wat ze wil. Donzig, romig, dat soort dingen. Ik moet dan altijd lachen, want ik snap precies wat ze bedoelt. Wanneer ik weer eens met harmonieën kom, hoor ik altijd een enthousiast gilletje naast me, want meerstemmig zingen daar worden wij zangeressen heel blij van. We hebben daarom in ‘You’ ook lekker veel koortjes toegevoegd.”

De muzikale invulling van You kwam tot stand door een samenwerking met diverse muzikanten, die Rhona voornamelijk kent uit haar conservatoriumtijd. Door de persoonlijke connectie en de fijne energie binnen deze groep mensen werd het een bijzonder proces. De bandleden voegden stuk voor stuk iets extra’s toe aan het nummer. Hierdoor is You echt tot leven gekomen.

De band achter You:
Louis Braam – Toetsen
Terry Bloeme – Drums
Jan van der Hoeven – Bas
Susan Koek – Saxofoon
Elaine van der Hoeven – Co-writer / backing vocal
Katie van Steenis – Backing vocal
Merel van Eldik – Backing vocal

De kracht om door te gaan

You gaat over hoe je iemand bij je draagt, ook al is die persoon er niet meer. Rhona spreekt hierbij uit eigen ervaring, want juist in het jaar dat zij eindexamen deed overleed haar moeder aan baarmoederkanker. “In mijn lied zing ik ‘But you’re still there to pull me through’. Mijn mooie, grappige en positieve moeder sleept mij er namelijk nog steeds doorheen op momenten dat ik dat nodig heb. Puur door aan haar te denken en aan wat zij tegen mij zou zeggen, geeft ze mij de kracht om door te gaan.” Rhona hoopt met You andere mensen te inspireren, zodat ze ook steun kunnen vinden in de herinneringen aan hun dierbaren.