The Stream – Losing Control [mmxx edition]

De laatste release van het jubileumjaar en de bijbehorende compilatie MMXX – the best of 10 yrs The Stream kwam uit op vrijdag 18 december. Dit episch drieluik start met de tijdloze woorden: “Oh no, this cannot be true…” En waarschijnlijk is die zin bij velen in het afgelopen jaar vaker door het hoofd gegaan.
In Losing Control wordt de chaos bezongen die ontstaat als we verkeerde dingen nastreven, om vervolgens te eindigen in een ironische samenzang waarmee we gebroederlijk ten onder gaan.

De oorspronkelijke versie van deze track werd in 2013 uitgegeven en voorzien van een indrukwekkende videoclip. Losing Control werd door NPO Radio 2 gelabeld met het predikaat “een song van McCartniaanse klasse”.

In deze mmxx edition geeft de band het geheel de sound van een live-in-de-studio sessie. Echte instrumenten, geen midi, geen samples, het is sinds 2018 de signature sound van The Stream. En het geeft ditmaal precies die Beatlesque ondertoon waar Losing Control op zat te wachten.

Het interview over de avonturen van de afgelopen tien jaar en de heruitgave van acht volledig nieuw opgenomen nummers kwam op de voorpagina van het Leidsch Dagblad terecht. Het interview lees je hier.