The Stream – Sally (single version)

In de aanloop naar hun najaarstour geeft The Stream de epische piano-popsong ‘Sally’ uit als single. Het nummer werd ter ere van de ‘Sweet Little Sally’ shows in een geheel nieuw jasje gestoken. De track stond, als albumversie, ook op het in 2018 verschenen ‘Sweet Sally, Sad Departure’. Verwacht bij deze single versie echter geen ingekorte variant. ’Sally’ blijft een bijna zes minuten durende popsong over een onfortuinlijk weerzien van twee oud geliefden.

De artwork werd gemaakt door de inter- nationaal bekende kunstenaar Casper Faassen. Het album en ook de eerdere twee daarvan afkomstige singles werden ook voorzien van zijn werk. Op de afbeelding zien we danser Rosa Allessie, die tijdens de live shows gestalte geeft aan Sally.

‘Sally’ is pianopop/rock á la Ben Folds met een vleugje E.L.O. Het instrumentale tussenspel werd tijdens de opnames in de studio voorzien van de aantekening “piano-metal” en is daarmee mogelijk het begin van een volledig nieuw genre.

The Stream speelt van september tot en met december ’21 de voorstelling ‘Sweet Little Sally’ in o.a. Leiden, Utrecht, Alkmaar, Enschede en Haarlem. Deze najaarstour is mogelijk dankzij een bijdrage van Fonds Podiumkunsten en Kickstart Cultuurfonds.