Major Tensor – Please (don’t stop the beat)

Tijdens een open-mic in Londen werd in 2014 het eerste contact gelegd. Twee jaar later zaten ze met z’n drie-en rond de tafel in Berlijn. “Laten we samen wat schrijven en produceren” zeiden ze tegen elkaar. En zo geschiedde…

Maar toen de eerste demo-tracks eruit rolde bleek er een probleem. Geen muzikaal probleem, maar een van zakelijke aard. De labels waarbij de songwriters getekend waren, wilden niet dat dit materiaal onder hun eigen naam de wereld in zou worden geslingerd. Einde oefening.

Totdat Jan Stroomer in 2017 besloot zijn Current Music als label uit te breiden. Onder deze vlag mocht het materiaal namelijk wél uitgegeven worden. Stroomer leverde de sporen. Adrian X en Hein Rich (beide pseudoniem) voerden daar vervolgens hun producerskunsten op uit. En BAM, daar was alsnog de debuutsingle van Major Tensor.

Het is laid back en relaxed, klinkt als Air meets Owl City. Het heeft een quasi elektronische vibe, maar alles is de real-deal. Zelfs die stem, het klinkt als een vocoder. Maar dat komt puur door het arrangement en stemgebruik. We noemen het zelf:

“Organic After Party Lounge”

Momenteel zijn er geen parties, laat staan de afters. En, ondanks dat in discussies de focus ligt op het ontbreken van de festivals en grote feesten, missen wij op dit moment ook dat gekke gevoel aan het einde van de nacht, half onderuitgezakt op ’n bank in de loungebar. Je kan niet meer, je wilt wellicht niet eens meer, maar je wilt ook niet stoppen. Hou vast aan die vibe en please, don’t stop the beat.