De B-kant – Alle Keren

De B-kant is niet ’t gemiddelde Nederlandstalige bandje. Tuurlijk, je hoort er best wel eens wat in terug van bijvoorbeeld Doe Maar, Krang, Eels, Spinvis of De Dijk, maar zo makkelijk laat de band zich niet vangen. De band is geboren uit de krochten van de ziel van liedjesschrijver en zanger Bas Bonthuis. Het kan van ver naar dichtbij en van geroosterd vlees naar principieel vegetarisch. Van belletjes en kop-stemmenkoortjes tot psychedelisch scheuren en beuken.

Het eerste titelloze album werd in de pers goed ontvangen. Zo was het cd van de week bij Dolf Jansen’s Afslag Thunder Road:

“Het is fijn, het is spannend, het is onherkenbaar leuk.”

Binnenkort komt de nieuwe EP “Plan B” uit. Opgenomen met ’n geheel vernieuwde B-kant, in de B-kant studio, die in de afgelopen jaren is gebouwd. Vooruitlopend op deze EP bracht de band de single “Alle Keren” uit, waarmee ze in het vizier van Current Music terechtkwamen én vervolgens de grote zaal van Gebr. De Nobel wisten te betoveren tijdens Club 3voor12Leiden.

“Alle Keren” gaat over spijt. De spijt om dagelijkse domme dingen, klein en groot, maar bovenal menselijk en herkenbaar.

https://open.spotify.com/track/5v1nLBs8mDr0lQDgutbQLS?si=vzzp5W0aQgCKiF_ZtdnrOw